Konstresa 2017

Konstresa med MHK fredagen den 15 september 2017

Konstresan arrangerades med anledning av konstföreningens 50-årsjubileum i samarbete med S&S-Resor. Vi var 37 deltagare på resan.

Första stopp var i Hishults konsthall, där ägaren och grundaren av konsthallen Kjell-Åke Gustafsson berättade om sitt livsverk och om de utställningar som fanns för tillfället.

Astrid Sylwan ställde ut sina enorma färgglada målningar, som verkligen kom till sin rätt i konsthallen med rymden i rummen. 

Olle Brandqvist hade underbara skulpturer i konsthallen och ute i skulpturparken.

Trädgården utanför konsthallen - Skulpturparken - innehåller mängder av skulpturer. En miljö att njuta av och inspireras av. Tyvärr tillät inte vädret någon längre njutning. 

Vi avslutade Hishultsbesöket med en härlig förmiddagsfika med goda, hembakta frallor.

Nästa stopp var i Båstad i Märta Måås-Fjetterströms ateljé. Här fick vi se tillverkning av mattor på beställning och mängder av mattor från olika tidsperioder. Vilka härliga mönster och färger!

Lunchen intogs på Mat & Möten - Båstad Golfklubbs restaurang. Mätta och belåtna efter den goda maten åkte vi mot Hasslarp och Dagmar Glemme Art Center.  Olyckligtvis hade Dagmar Glemme haft inbrott, då alla Anders Solfors' utställda konstverk och flera av hennes egna verk stulits. Dagmar Glemme kunde ändå ta emot oss, vilket vi var väldigt tacksamma för, så att vi kunde njuta av hennes härliga trädgård, många färgsprakande tavlor och glaskonst av olika slag.

Dagen avslutades med eftermiddagsfika på Café Killeröd beläget mellan Förslöv och Båstad och med en förförande utsikt över Bjärebygden och Kullaberg.