Elisabeth Johansson

Elisabeth Johansson är keramik-konstnär med Masterexamen från HDK i Göteborg. Hon arbetar med stengodslera och bygger och kavlar sina föremål. Det är både skulpturer och bruksföremål.

Elisabeth har haft utställningar bland annat i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö, Höganäs, Falsterbo mm och är inköpt av Statens konstråd. Hon är född i Falkenberg och har verkstad i Alfshög, Vessigebro.

 
 

Utställningar


2020

Utställningsperiod:   4 februari - 27 februari, 2020

Lokal:            Falkenbergs Sparbanks utställningslokal

Öppettider:         Bankens ord. öppettider

Vernissage:        Tisdagen den 4 februari kl 13 - 15.


Affisch Svenne + ElisaBeth, rev.2.pdf

Utställarna Svenne Larsson och Elisabeth Johansson ställde ut tillsammans i Galleri Flamingo 2000, och nu är det dags igen. Svenne är född och bosatt i Falkenberg och har varit yrkesverksam konstnär sedan 1976 då han hade sin första separatutställning, också i Galleri Flamingo. Sedan dess har han visat sin konst på många platser i landet från Malmö i söder till Överkalix i norr. Hans uttryckssätt var från början grafik i koppar och trä.

Numera gör han mycket detaljerade träreliefer som han skär i ett stycke i furu som han målar med oljefärger. Motiven är landskap från Hallands kust, stadsbilder från Falkenberg och på senare tid fåglar som han också ofta sätter in i kustlandskapen.

Några blyertsteckningar finns också med på utställningen, teckningar som han använder som förlagor till relieferna. Han är representerad i ett flertal kommuner och landsting/regioner samt i Statens konstråd.

Svenne har gjort flera utsmyckningsarbeten i skolor, vårdcentraler, folkets Hus och Falkenbergs Bostads AB.